| |

07 octombrie 2010

Kill the System

Andra Larisa Tokos
A inceput noul an scolar, iar pregatirile parintilor sunt in plina desfasurare.Cumpararea de noi caiete, penare , creioane, ghiozdane si haine, de pe care nu trebuie in nici un caz sa lipseasca Hannah Montana, High School Musical sau Jonas Brothers, este principala preocupare a parintilor in aceasta perioada. In comparatie cu arsenalul scolar al copiilor care vor calca peste putin timp in clasa I, penarele de lemn, stilourile umplute cu cerneala Hero si ghiozdanele cu Mickey Mouse par o legenda din vremuri imemoriale. Insa, desi pregatirile pentru prima zi de scoala din ziua de azi sunt extrem de sofisticate si aduc mai degraba cu pregatirile pentru un show de moda, studiile din ultimii ani arata ca rezultatele la invatatura ale elevilor din ciclul primar se afunda tot mai mult sub pragul mediocritatii mondiale

Cine-i vinovat?
Tu, eu, noi, toti.
Corporatiile prin publicitate isi pregatesc piata de desfacere inca din momentul in care un copil deschide ochii.
Practic asistam la o Indoctrinare, o Conditionare la un mod de Viata predefinit al generatiilor urmatoare, creandu-le dependenta inca din copilarie si reducandu-i la simpli consumatori. Pentru sistemul media de educatie nu conteaza Cultura ci numai Calitatea de Consumator al produselor "de firma", branduri ale marilor Corporatii, scopul ultim fiind Profitul.
Astfel, la momentul in care comunitatea oamenilor de cultura incep sa intervina in viata copiilor, acestia sunt deja setati pe calitatea de Consumator fara personalitate, gusturile si dorintele lor fiind formate de media prin publicitate si moda zilei, can-can-uri si tabloide. Razboiul intre Cultura si Incultura, intre Personalitate si Consumism, intre Oameni (persoane fizice) si Corporatii (persoane juridice) este pierdut din start. Pentru copii-diva viitorul este Disney, McDonald, Gucci, Nike, BMW, etc. Ei vor fi cei mai buni si iresponsabili Consumatori.
Corporatiile isi formeaza Piata de Desfacere... Asta-i tot.

Moroz Cristian
Un sistem corupt nu poate functiona "cum trebuie" daca nu-i corupi in primul rand Educatia. Asadar, premiantii zilei de azi, vor fi in general, liderii corupti ai zilei de maine. Sistemul de Invatamant al mapamondului functioneaza ca un malaxor in care suntem bagati cu totii de mici iar rezultatul final este deja cunoscut, se merge pe ideea de a scoate cat mai multi adepti ai starii de fapt care la randul lor, in virtutea inertiei, sa perpetueze mecanismul care din start i-a produs. Invatamantul este de fapt un cerc vicios din care prea putini mai pot iesi in ziua de azi...De mic copil, toti te vor intreba retoric: "ce vrei sa te faci cand vei fi mare?"
Cu alte cuvinte, noi suntem mana "n" a Sistemului care deja ne-a "educat" si, inevitabil asa "educam" mai departe, ca sa-l perpetuam.
Ce-i de facut?
Simplu, Sistemul trebuie Reinventat, malaxorul scos din priza!

Problema e in Legile ce permit Existenta "persoanelor juridice".
Corporatia = un concept ingenios care permite Profitul Individual fara Raspundere Individuala.
Statul = un concept ingenios care permite Puterea Individuala fara Raspundere Individuala.
Atata vreme cat vor exista Sisteme ce permit membrilor/functionarilor ce il sustin sa fie iresponsabili totul va merge prost in continuare.
Cine a auzit de vreun director al companiilor de tigarete condamnat la inchisoare pentru imbonlavirea consumatorilor de cancer? Cine a auzit de un primar condamnat la inchisoare pentru ca nu a gestionat corect fondurile Primariei? Cine a auzit de un inginer condamnat la inchisoare pentru ca un dig sau un pod s-a rupt?
Companiile, Bisericile si Statele sunt vicioase pentru ca indivizii sai nu sunt trasi la Raspundere Individuala pentru propriile fapte, "vina" fiind delegata structurilor artificiale din care fac parte: Compania e "amendata", Statul "despagubeste", Biserica isi cere "scuze", dar nici un OM faptuitor al atrocitatilor nu este Responsabil !?!
Malaxorul suntem noi iar priza se afla in Constiinta fiecaruia.

Livezeanu Odette
Aveti dreptate, dar cum vedeti functionarea unui Stat de Drept fara parghiile acestea, oricat ar fi de defectuoase?
Cat priveste malaxorul, nu va functiona atata timp cat noi nu avem o Constiinta Colectiva, o Viziune Unitara si bine Orientata. Aici putem vorbi mult si bine despre "complexul mioritic" in dreptul fiecarui roman...care ne tine in casa si teoretizam in loc sa fim in strada.

Statul este bine structurat si parghiile acestuia sunt Necesare...Nu aici e problema.
Malaxorul va functiona atat timp cat noi avem Constiinte Colective si acestea au Formele de Stat, Corporatie, si orice "persoana" virtuala juridica. Aceste Entitati Colective de fapt nu exista si trebuie privite ca Asociatii de Oameni.
Deciziile individuale ale Oamenilor ce formeaza aceste asociatii trebuie judecate si Oamenii care le iau trebuiesc condamnati.
Nu Asociatia, ci Indivizii trebuie sa raspunda pentru propriile Fapte.
Aceasta delegare a Responsabilitatii, aceasta derogare de la responsabilitate este Sursa Raului.
Si nu e ceva specific mioritic ci o problema globala.
Iesitul in strada nu e o solutie: "Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor"
Solutia este modificarea Legislatiei in asa fel incat sa nu mai existe derogare de la Responsabilitate. Fiecare sa raspunda pentru propriile fapte fara a se mai ascunde in spatele Statului/Corporatiei din care face parte.

Solutia consta in mediatizarea mecanismelor ce stau la baza functionarii Societatii si Constientizarea Drepturilor si Responsabilitatilor la nivel INDIVIDUAL nu Colectiv, de a actiona pentru schimbarea Constitutiei si Legislatiei in asa fel incat:
-sa nu mai existe Persoane Juridice, Artficiale, Virtuale ce au Drepturi dar nu pot fi trase la Raspundere personal pentru ca ele de fapt nu exista
-sa nu mai existe derogari de la Responsabilitate pentru persoanele fizice aflate in structuri ale "persoanelor" Juridice.


Adica noi avem azi Statul care poate face ce doreste pentru ca functionarii (de la presedinte la gunoier) sunt derogati de la Responsabilitate: "Statul plateste" greselile si crimele indivizilor.

Drepturi si Responsabilitati egale pentru toti Oamenii si numai pentru Oameni, aceasta e solutia.

Sistemul ne ucide copii... salvati generatiile urmatoare:
UCIDETI SISTEMUL !!!

0 comentarii: